Arviointia ja analytiikkaa

Arviointia ja analytiikkaa -hankkeessa kehitetään lukion arviointikulttuuria ja -osaamista sekä oppimisanalytiikan hyödyntämistä oppimisessa ja arvioinnissa. Hankkeessa arviointitiimit kehittävät lukion arviointikuttuuria ja luovat lukiokoulutukseen soveltuvia arviointikäytänteitä ja -malleja. Arvioinnin monipuolistaminen ohjaa ja tukee opiskelijan oppimista mm. itse- ja vertaisarvioinnin keinoin. Hankkeessa selvitetään ja kokeillaan oppimisanalytiikan hyödyntämistä lukiossa. Hankkeessa kehitetään menetelmiä, joilla koulun tietojärjestelmistä saadaan louhittua arvokasta dataa, jota visualisoidaan toimijoiden käyttöön. Hankkeessa kehitetään sähköisiä arviointityökaluja , jotta arvioinnista kertyvää dataa voidaan analysoida ja visualisoida. Oppimisanalytiikasta saatu tieto ohjaa opiskelijan edistymistä ja ennakoi pulmatilanteita sekä antaa merkityksellistä tietoa oppimisesta ja opettamisesta.

Hanke toteutetaan Lappeenrannan kaupungin lukioissa. Hanketta koordinoi Saimaan mediakeskus. Yhteistyökumppaneina toimivat Najat Ouakrim-Soivio, eOppimiskeskus ja Turun yliopiston oppimisanalytiikkakeskus.

Arviointia ja analytiikkaa on Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke.

http://smeke.fi/arviointia-ja-analytiikkaa/
https://arviointiajaanalytiikkaa.smeke.fi/

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close