Oppimisanalytiikan keittokirja aloittelijoille

Oppimisanalytiikan keittokirja aloittelijoille (pdf)
Leena Vainio, Tomi Rautaoja, Timo Kainulainen
2020

Arviointia ja analytiikkaa on Lappeenrannan lukioissa toteutettava hanke, jonka tavoitteena on arviointikulttuurin kehittäminen ja oppimisanalytiikan tuominen osaksi lukiokoulutusta. Hanketta koordinoi Saimaan mediakeskus ja sitä rahoittaa Opetushallitus. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat olleet Suomen eOppimiskeskus ry ja Turun yliopiston Oppimisanalytiikan keskus.

Yhtenä tavoitteena on ollut kehittää oppimisen analytiikkaa lukiokoulutuksessa. Hankkeessa selvitetään, millaisia datalähteitä on saatavilla valmiina, millaista dataa opettaja voi kerätä kursseiltaan ja miten niitä on mahdollisuus hyödyntää. Keskeisenä tavoitteena on kehittää menetelmiä, joiden avulla analytiikka hyödyttää opiskelijan oppimista ja hyvinvointia. Analytiikka liittyy kiinteästi hankkeen toiseen tavoitteeseen – arviointikulttuurin kehittämiseen.

Hankkeen analytiikkaosioon osallistui kymmenkunta lukion opettajaa, jotka toteuttivat kursseillaan analytiikkakokeilun. Kokeilujen pohjalta on syntynyt tämä reseptikirja. Kiitos kaikille mukana olleille opettajille!

Tutustu myös näihin

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close