Oppimisanalytiikkaselvitys 2023: Edulyzer

Edulyzer – Dataa, jolla on merkitys.

Edulyzer on sovellus, jolla keräämme tietoa kouluyhteisön (oppijat, opettajat, rehtorit ja huoltajat) toiminnasta oppimisen, viihtyvyyden, pedagogisen hyvinvoinnin ja yhteisen toiminnan kehittämiseksi. Analysoimme kerätyn tiedon ja tuomme sen päätöksenteon tueksi helppokäyttöisten dashboard-näkymien avulla.

Kuva 1. Osallistamme koko kouluyhteisön: oppijat, opettajat, rehtorit ja huoltajat.

Tiedon kerääminen tapahtuu päivittäin esitettävien kysymysten avulla. Kysymyksiä esitetään yksi päivässä ja niihin voidaan vastata millä tahansa päätelaitteella. Tyypillisimmin sovellusta on käytetty kannettavalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tiedon kerääminen on jatkuvaa ja paras hyöty saadaan, kun sovellusta käytetään läpi koko lukuvuoden.

Minuutti päivässä

Sovelluksen käyttö on helppoa ja hyvin vähän aikaa vievää. Suomessa kirjautumisessa hyödynnetään MPASSid:tä ja se tekee päivittäisestä vastaamisesta vaivatonta.

Kysymyksiin (mm. monivalintoja, likert-asteikollisia, liukusäätimiä, järjestämistä, vapaita tekstivastauksia…) vastaaminen on helppoa ja vie vain vähän aikaa. Pilottikauden aikana keskimääräinen vastaaminen yhteen kysymykseen kesti noin 52 sekuntia.

Kuva 2. Vastaaminen on vaivatonta ja etenee ohjatusti.

Esitettävä kysymykset ja tiedon keräämisen taustalla olevat käsitteet perustuvat ajankohtaiseen kasvatuspsykologiseen tutkimukseen, ja tarkemmin motivaatiopsykologiaan. Kysymykset ovat tutkijoiden ja asiantuntijoiden tekemiä.

Dashboard osana palvelua

Osana palvelua tilaaja saa käyttöönsä dashboardin, josta datan kertymistä ja jatkuvaa analysointia voi seurata. Dashboard avaa myös mahdollisuuden eri lukukausien aikana kertyneiden tietojen vertailuun.

Dashboard-näkymä räätälöityy käyttäjän roolin mukaisesti ja avaa kullekin roolille oman näkymänsä kouluyhteisön dataan. Esimerkiksi rehtori näkee oman koulunsa tietoja luokka-asteittain ja opetustoimen johto voi verrata kunnan/kaupungin kaikkien koulujen kerryttämää dataa.

Kuva 3. Dashboard tuo tiedon näkyväksi ja hyödynnettäväksi.

Hyötyä kouluyhteisölle ja koulutuksen järjestäjälle

Jatkuva tiedon kerääminen kouluyhteisöstä tuo sekä koulutuksen järjestäjälle että kouluyhteisölle tietoa kaikkien osapuolten toiminnasta. Tarvittavien muutosten ja niiden perusteella tehtävien toimenpiteiden vaikutusta voidaan seurata datan avulla.

Kuva 4. Tiedonkeräämisen, analysoinnin ja hyödyntämisen prosessi.

Hyvä tietää

  • Kyseessä on DaaS-sovellus ja käyttöönotto ei vaadi erillistä asentamista.
  • Käyttöön riittää laite, jossa on moderni selain.
  • Tarvittaessa oppilaitos tai koulutuksen järjestäjä voi tehdä myös omia kyselyitään.
  • Edulyzer on kotimainen start-up, jolla on toimintaa tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa ja Espanjassa.

Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme: www.edulyzer.com

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close