Oppimisanalytiikkaselvitys 2018 CASE – Mobie Academy

Mobie Academy

(https://www.mobieacademy.fi)

Mobie Academy on Mobie Oy:n tuottama sähköisten oppi- ja koulutusmateriaalien tuotanto- ja jakelualusta, globaali verkkokauppa sekä erittäin monipuolinen oppilaitosten, opettajien, kouluttajien ja opiskelijoiden oppimisympäristö, joka mahdollistaa myös henkilökohtaisten ja ryhmäkohtaisten tallennettavien video-oppituntien ja webinaarien järjestämisen.

Ohjelmiston pedagoginen kehitys on tapahtunut yhteistyössä sadan suomalaisen koulun ja oppilaitoksen sekä noin 2 500 opettajan ja 40 000 opiskelijan kanssa ja se on muokattu tämän jälkeen soveltuvaksi myös yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin.

Ohjelmisto sisältää eSmart-oppimis- ja sisällöntuotantoympäristön, Mobie Academy -oppimateriaalit sekä -koulutusmateriaalit. Oppimateriaalit eivät ole vain sähköisiä oppikirjoja vaan vuorovaikutteisia social-micro learning -oppimateriaaleja, jotka sisältävät adaptiiviset oppimispolut tehtävineen, kertaustehtävineen, tasomittauksineen, kokeineen ja keskusteluineen. Se antaa oppilaalle tai opiskelijalle reaaliaikaista palautetta omasta suorittamisesta ja samalla opettajalle tietoa opintojen edistymisestä. Opettaja voi muokata tai rikastaa aina materiaalia vapaasti omaan pedagogiseen opetustyyliinsä sopivaksi.

Oppimisanalytiikka

Mobiessa ei vielä ole varsinaista oppimisanalytiikkaa, vaan kysymys on enemmän suoritusten raportoinnista. Dataa kertyy paljon, mutta ohjelmistoon ei vielä ole liitetty tekoälyä, joka analysoisi varsinaisesti oppimista. Analyysityökaluja kehitetään ohjelmistoon ensi syksystä alkaen ja tavoitteena on kehittää tekoälypohjainen mentorointi- ja tutorointijärjestelmä. Opettajille uusi analyysijärjestelmä antaa laajasti tietoa oppimateriaalien käytöstä ja oppimistuloksista. Tiedon pohjalta opettajat voivat kehittää materiaalien ja oppimistehtävien laatua.

Analytiikka antaa oppijalle (kuva 10) seuraavaa tietoa:

  • suoritusten seurantaa
  • esitestausten ja suoritusten mukaan adaptiivisesti valitsee osaamis- ja suoritustasoon sopivia sisältöjä ja tehtäviä
  • pelillistä motivointia badgejen ja leaderboardien avulla

kuva10

Adaptiivisuus riippuu opettajan rakentamista sisällöistä. Ohjelmisto mahdollistaa aineiston jakamisen 15 eri kategoriaan, mutta käytössä voi olla vain viisi tai vähemmän, usein aineistoista löytyy kolme eritasoista yksilöllistä oppimispolkua.

Analytiikka antaa opettajalle (kuva 11) seuraavaa tietoa:

  • paljonko oppija on käyttänyt aikaa tiettyjen tehtävien tekemiseen tai kuinka paljon aikaa hän on viettänyt eri oppimateriaaleissa
  • edistymisen seuranta
  • Yksilölliset ja ryhmäkohtaiset suoritustiedot, sekä vertailutiedot ryhmä-, oppilaitos-, kansallinen taso ym.
  • Arviointimatriisit ja mm. todistuspohjat

kuva11

Analytiikka antaa johdolle seuraavaa tietoa

  • Yksilölliset ja ryhmäkohtaiset suoritustiedot sekä vertailutiedot ryhmä-, oppilaitos-, kansallinen taso ym.
  • Arviointimatriisit ja mm. todistuspohjat
  • Mahdollisuuden luoda räätälöitäviä raportteja reaaliaikaisesti

Tekniset ominaisuudet

Pilvipalveluna toimiva Mobie Academyn oppimisympäristö mahdollistaa opiskelun kaikilla laitteilla niiden näytön koosta tai käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Mobie Academy on suojattu pilvipalvelu. Kaikki käytetyt työkalut ja tallenteet ovat omalla palvelimella, joten kerätty data on vain opettajan ja opiskelijan / yrityksen ja asiakkaiden käytössä. xAPI rajapinta mahdollistaa eri työkalujen integroinnin ja esim. oppilas/opiskeluhallintojärjestelmien integroinnit.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close