Oppimisanalytiikkaselvitys 2020: Mobie Academy

Mobie Academy on modulaarinen ja joustava LXP-järjestelmä

Teksti: Petri Lounaskorpi, CEO, Mobie Sport Academy Oy

https://www.mobieacademy.fi/

Mobie Academy edustaa uuden sukupolven sosiaalisen koulutuksen alustoja. Se on markkinoiden monipuolisin koulutusympäristö ja yksi maailman vanhimpia xAPI (Experience API) koodattuja oppimisympäristöjä vuodesta 2012. Seuraavan sukupolven LXP (Learning Experience Platform) valmistui 2014 yli 100 suomalaisen koulun ja oppilaitoksen, n. 2 500 opettajan ja 40 000 oppilaan yhteistyössä kehitetyn pedagogisen vision ja ideoiden ansiosta. Tämä laajan osaamisen ja kokemuksen avulla Mobie Academy mukautuu erinomaisesti yritysten, oppilaitosten ja organisaatioiden tarpeisiin.

Mobie Academy alusta koostuu

  • Oppimisympäristöstä (LMS, tekoälypohjainen oppimisdata-analyysi)
  • Sisällöntuotantoalustasta (yli 70 erilaista interaktiivista työkalua, mukaan lukien mm. sisäänrakennetut H5P, 360 asteen panoraamakuvat ja interaktiiviset videot.)
  • Sisäänrakennettu Some ja virtuaaliluokat: ”Facebook”-tyyppisen sosiaalisen median toiminnallisuudet, mukaan lukien viestinseinät, ryhmät, keskustelut, videokeskustelut, keskustelufoorumit ja blogit, mutta suljetussa järjestelmässä. Lisäksi järjestelmään sisältyy integroitu virtuaalinen luokkahuone ja video-tutorointi (Jitsi Meet).
  • EDLIGOTM -tekoäly, joka antaa 360-näkymään opiskelijoiden suoritukseen ja henkilökohtaisiin oppimiskokemuksiin.
  • Kansainvälinen verkkokauppa, 14 maata

Mobie Academy LXP -oppimisympäristö mahdollistaa mukautuvat (adaptiiviset) oppimispolut, reaaliaikaisen opintojen seurannan sekä tekoälyn Bigdata -oppimistieto- ja oppimisanalyyseissä.

Lisäksi joustavat ohjelmistorajapinnat, joiden avulla xAPI-yhteensopivalla ulkoisella ohjelmistolla luodut kurssielementit voidaan sisällyttää kursseille.

Mobie Academy LXP on SaaS-palvelu täyttää tiukimmatkin tietoturvavaatimukset ja toimii milloin tahansa, missä tahansa. Toimii ilman verkkoyhteyttä asennettuna salattuun Micro SD -korttiin, USB-tikkuun tai Samsung Knox -laitteisiin.

Mobie Academy on myös mobiilien sosiaalis-mikropedagogisten oppimis- ja koulutusmateriaalien maailmanlaajuinen verkkokauppa, joka sisältää erittäin monipuolisen sisällöntuotantoalustan ja elinikäistä oppimista tukevan henkilökohtaisen oppimisympäristön.

Oppimisanalytiikka

Mobie Academy tukee elinikäistä oppimista ja opiskelijoiden oppimisen etenemisen arviointia pitkällä aika välillä, keräämällä ja tallentamalla kaikki järjestelmän sisällä ja ulkopuolella tapahtuvat oppimistoiminnot ja tapahtumat yksilöllisesti oppijan omaan profiiliin (PLE).

Mobie Academy tukee myös monia tapoja itsereflektioon, itsearviointiin ja oppimisen kontekstualisointiin reaalimaailman aiheissa, jolloin opiskelijat ymmärtävät, kuinka oppiminen on jatkuvaa prosessia koko elämän ajan ja kuinka kiinnostusta oppimiseen voi syntyä päivittäisistä aiheista.

Mobie/EDLIGO tekoälytyökaluun on mahdollista kirjata koko opetussuunnitelma ja sen yksilölliset, oppiainekohtaiset tavoitteet. Tekoäly mahdollistaa reaaliaikaisen akateemisen edistymisen seurannan ja se havaitsee mm. oppimishaasteita edistämiseksi. Mobie/EDLIGO:n yhteistyö- ja tietopohjainen toimintamalli antaa kaikille sidosryhmille mahdollisuuden ryhtyä asianmukaisiin ja oikea-aikaisiin toimiin, lisää vastuullisuutta ja auttaa johtajia saavuttamaan tavoitteet ja tavoitteet strategisen suunnittelunsa mukaisesti.

Opettaja pystyy määrittelemään, mitkä oppimismenetelmät, -materiaalit, testit ja tehtävät ovat pakollisia ja mitkä opiskelija voi valita. Alusta mahdollistaa useita erilaisia oppimismenetelmiä, esim. Mobie Akatemia tukee ongelmaperusteista, kokemuksellista, teemapohjaista, ilmiöitä, yhteisöllistä, verkottunutta oppimista.

Opettaja/kouluttaja voi seurata opiskelijoiden etenemistä opinnoissa reaaliaikaisesti. Tekoäly tunnistaa esim. erilaiset oppimistyylit vertaamalla, mitä materiaaleja opiskelijat ovat hyödyntäneet, paljonko aikaa he ovat käyttäneet yksittäisten tehtävien parissa siihen, millaisia oppimistuloksia he saavuttavat suhteessa asetettuihin oppimis- ja osaamistavoitteisiin.

Tekoälyä hyödyntävä Mobie Academy LXP toteuttaa koordinoidusti organisaation osaamisenkehittämisen mm. vertaamalla työntekijän osaamisprofiilia tavoite profiiliin ja luomalla sitten työntekijälle ajoitetun, omaan työhön soveltuvan oppimispolun. Näin voidaan toteuttaa mm. vaativat, ajoitetut sertifikaattikoulutukset ja varmistaa niiden voimassaolo.
Henkilöstön koulutussisällöistä voidaan luoda kokonaisuuksia, jotka vastaavat yksilöllisesti organisaation ja henkilöiden tavoitteita.

Johto ja esimiehet saavat reaaliaikaisesti seuraavat reaaliaikaisesti koulutustapahtumia ja saavat myös työtekijäkohtaisesti tiedon haasteista ja esim. oppimisvaikeuksista.

Mobie Academy LXP:n sisään rakennettu sosiaalinen media toimii erinomaisesti tukemassa oppimista ja tiedonjakoa sekä erinomaisesti esim. hiljaisen tiedon keruussa.

Mobie Academy LXP:n kokoamaa data voidaan edelleen käsitellä automaattisesti muissa ohjelmissa kuten esim. Power BI:ssä ja luoda räätälöityjä monipuolisia raportteja ja analyysejä.

Mobie/EDLIGO tekoäly työkalua voidaan hyödyntää useissa eri tarkoituksissa kuten jääkiekkovalmennuksessa. Esimerkissä jääkiekkovalmennuksen eri osa-alueiden mittarit on toteutettu tekoälyyn ja suoritettujen mittausten perusteella tekoäly kertoo esim. yksittäiselle pelaajalle, millaisilla harjoitteilla hän voi kehittää omia ominaisuuksiaan kohti tavoitetasoa ja millaisia ketjukokoonpanoja valmentaja voi hyödyntää erilaisilla vahvuuksilla.

Tekoälyä hyödyntävä Mobie Academy LXP on täysin integroitu ratkaisu koulutusta toteuttaville organisaatiolle. Se on innovatiivinen ohjelmisto opettajille, koulujen / kuntien johtajille ja valtion tason johtajille, yritysten henkilöstöhallinnolle ja johdolle, valmentajille ja se tarjoaa reaaliaikaisia oivalluksia tietopohjaiseen päätöksentekoprosessiin ja sen tuloksiin.

Se hyödyntää tietojen voimaa huipputeknologian avulla keskittyäksesi 360-näkymään opiskelijoiden suoritukseen ja henkilökohtaisiin oppimiskokemuksiin.

Tutustu myös näihin

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close